Arbetsgivarintyg.nu - tjänsten för både arbetsgivare och medlemmar

Arbetsgivarintyg. nu - Tjänsten som gör det enklare att lämna rätt uppgifter

Du som arbetsgivare får färre kompletteringar – mindre administration

7 av 10 arbetsgivarintyg som kommer till a-kassorna via papper måste skickas tillbaka för att det saknas uppgifter. När du som arbetsgivare i stället skapar intyget digitalt finns alla uppgifter med från början och du slipper lägga tid på att administrera kompletteringar i efterhand. Dina före detta medarbetare får dessutom ett snabbare besked om ersättning från a-kassan, vilket bidrar till att stärka ditt rykte som arbetsgivare.

Så här fyller du i arbetsgivarintyget

Som arbetsgivare är du skyldig att lämna ett intyg till före detta anställda som vill söka ersättning från a-kassan. E-tjänsten arbetsgivarintyg.nu hjälper dig att fylla i rätt uppgifter och skicka intyget till rätt a-kassa.

Film - fylla i arbetsgivarintyg

Vill ni integrera tjänsten med ert lönesystem?

För att göra det riktigt enkelt och effektivt kan ni integrera tjänsten med ert lönesystem. För teknisk support kring detta hänvisar vi er att ringa supporten på telefonnummer 08-519 096 44.

Teknisk information

 

Du som medlem får snabbare en komplett ansökan

Ju snabbare du som medlem får in en komplett ansökan om ersättning desto snabbare kan vi ta beslut och betala ut eventuell ersättning.

Så här begär du arbetsgivarintyg

Be arbetsgivaren att använda arbetsgivarintyg.nu när du behöver ett arbetsgivarintyg. Då får du snabbt ett intyg som du kan skicka vidare till oss. Kom överens med arbetsgivaren om intyget ska signeras elektroniskt eller skickas hem till dig per post.

Film - begär arbetsgivarintyg

Så här hämtar du och skickar in ditt arbetsgivarintyg

När din arbetsgivare gjort klart ett elektroniskt intyg får du ett mejl eller sms och du kan hämta intyget och skicka in det till oss med e-legitimation.

Film - hämta och skicka arbetsgivarintyg

 

 

Arbetsgivarintyg.nu

Din arbetsgivare fyller i arbetsgivarintyg i e-tjänsten Arbetsgivarintyg.nu och skickar det elektroniskt till dig. Du granskar intyget och skickar det snabbt och smidigt vidare till oss.

Vill ni inte skicka det elektroniskt kan din arbetsgivare efter det att hen fyllt i intyget på Arbetsgivarintyg.nu välja att skriva ut intyget och skicka det med post till dig. Du granskar och skickar det vidare med post till oss.

Till tjänsten Arbetsgivarintyg.nu
Uppdaterad: 1 september 2017
Granskad: 27 mars 2017