Intyg vid arbete

Tid som du arbetat ska styrkas av din arbetsgivare i ett arbetsgivarintyg. Be din arbetsgivare använda vår e-tjänst arbetsgivarintyg.nu när hen fyller i intyget. Där får din arbetsgivare hjälp med att lämna rätt information i intyget och du kan skicka intyget digitalt till oss. Mer information finns på arbetsgivarintyg.nu .

Har du haft flera arbetsgivare ska var och en fylla i ett arbetsgivarintyg.

Vill du och/eller din arbetsgivare inte använda arbetsgivarintyg.nu ska arbetsgivaren istället fylla i blanketten Arbetsgivarintyg och lämna till dig och du i din tur skicka in den till oss. Ni behöver då ringa till oss och be om att få blanketten Arbetsgivarintyg av oss.

Arbetsgivarintyg.nu

Din arbetsgivare fyller i arbetsgivarintyg i e-tjänsten Arbetsgivarintyg.nu och skickar det elektroniskt till dig. Du granskar intyget och skickar det snabbt och smidigt vidare till oss.

Vill ni inte skicka det elektroniskt kan din arbetsgivare efter det att hen fyllt i intyget på Arbetsgivarintyg.nu välja att skriva ut intyget och skicka det med post till dig. Du granskar och skickar det vidare med post till oss.

Till tjänsten Arbetsgivarintyg.nu

 

Så här begär du arbetsgivarintyg

Be arbetsgivaren att använda arbetsgivarintyg.nu när du behöver ett arbetsgivarintyg. Då får du snabbt ett intyg som du kan skicka vidare till oss. Kom överens med arbetsgivaren om intyget ska signeras elektroniskt eller skickas hem till dig per post.

Film - begär arbetsgivarintyg

 

Så här hämtar du och skickar in ditt arbetsgivarintyg

När din arbetsgivare gjort klart ett elektroniskt intyg får du ett mejl eller sms och du kan hämta intyget och skicka in det till oss med e-legitimation.

Film - hämta och skicka arbetsgivarintyg
Publicerad: 21 november 2017
Granskad: 5 maj 2011