Årets idéstipendium till unga för grillning i Göteborg

Årets idéstipendium till en lokal ungdomskommitté gick till Göteborg och priset för bästa skolinfo till Linköping. Utmärkelserna delades ut under Centrala ungdomskommitténs vårträff i juni. 

Att bjuda på grillat utanför jobbet gav bra resultat för lokala ungdomskommittén i Göteborg. På samma dag värvades 30 nya medlemmar och det blev hela 98 anmälningar till kurser. 

Priset är på 10.000 kronor och motiveringen lyder så här: 

”Handels Idéstipendium för utvecklande ungdomsverksamhet tilldelas en avdelning vars Lokala ungdomskommitté genom enkla medel, planering, engagemang och nytänkande skapat en mötesplats med låga trösklar vilket resulterade i att under en dag ha skrivit in 30 nya medlemmar och hela 98 kursanmälningar utanför en och samma arbetsplats.

För lokala ungdomskommitténs medlemsgrillning 2018 där 30 nya Handelsmedlemmar skrivits in och 98 kursanmälningar under en dag utanför en arbetsplats tilldelas Idéstipendiet 2019 Handels avdelning 24 i Göteborg."

Priset för bästa skolinfo gick till avdelning i Linköping för ”deras gedigna arbete i att trots få skolinformatörer lyckats nå ett ökat resultat.”

Läs mer i tidningen Handelsnytt.

Uppdaterad: 2 juli 2019