Om Handels i media

Ring vår presstelefon på 010-450 89 80 om du har några frågor.

 • 2018-10-17Handels i media

  Calmfors utmanar industriavtalet

  NYHET 2018 ARBETSMARKNAD Det är dags att ifrågasätta den konkurrensutsatta industrins roll som lönesättande norm i svenskt näringsliv.

 • 2018-10-16Handels i media

  Garnförsäljaren har full koll på ull Arbetsdagen 16 oktober, 2018 - Jag blir väldigt inspirerad här. Och sedan har v i välbesökt stickkafé i butiken

  - Jag blir väldigt inspirerad här. Och sedan har vi välbesökt stickkafé i butiken varannan torsdag. Följ med garnförsäljaren Kerstin Jensen på en arbetsdag. - Värdelöst!

 • 2018-10-16Handels i media

  Så ser LO-förbunden på SD-medlemmar i facket

  ENKÄT. Transport vill utesluta en av sina medlemmar i Kiruna för att han är aktiv i Sverigedemokraterna. Alla LO-förbund är inte lika stränga i sin syn på medlemmarnas engagemang i Sverigedemokraterna.

 • 2018-10-16Handels i media

  Frank Dandy med ny vd

  Styrelsemedlem och operativt ansvarig för företagets digitala utveckling kliver in som ny vd. Tidigare vd stannar och får ny roll. Frank Dandy har utsetts Daniel Hörnqvist till ny vd för Frank Dandy.

 • 2018-10-16Handels i media

  De samverkar över gränsen

  Det startade med att galna ko-sjukan avslöjade stor okunskap för grannlandets system. Sedan dess har det fackliga svensk-norska samarbetet längs gränsen hjälpt mängder av "gränsgångare".

 • 2018-10-15Handels i media

  Facket frågande till kritikstormen mot Mathem

  Handels klubb på Mathem känner inte igen sig i kritiken som framförts i media om arbetsmiljön. Nu pratar klubben med alla medlemmar om hur man ska gå vidare.

 • 2018-10-14Handels i media

  Metoo-uppropen: Ett år senare

  Ett år har gått sedan metoo då upprop startades i mängder av olika branscher. Vad har hänt sedan dess? Här svarar några av initiativtagarna.

 • 2018-10-13Handels i media

  Fackförbunden ett år efter metoo: Fanns en jargong av att man ska tåla lite

  Tusentals kvinnor i olika branscher gick samman under metoo-rörelsen hösten 2017 i protest mot sexuella trakasserier och övergrepp. SVT Nyheter har pratat med flera fackförbund för att se om situationen har förändrats ett år senare.

 • 2018-10-12Handels i media

  Faktura från Folksam

  Jag är ny medlem i Handels och har fått höra av det ingår gratis försäkringar. Men varför har jag fått en faktura från Folksam på en gruppförsäkring som jag inte har beställt?

 • 2018-10-12Handels i media

  Blev av med provanställningen

  Jag blev inkallad på möte i dag där min chef berättade att de kommer avsluta min provanställning. Dom tog upp anledningar som att dom inte är nöjda med mitt arbete, men jag har inte fått höra något om det innan.

 • 2018-10-12Handels i media

  Ledigt för sjukhusbesök?

  Jag jobbar på en arbetsplats som omfattas av Almegas kollektivavtal Lagring och distribution. Vi har företagshälsovård på vårt jobb och jag var på hälsoundersökning och fick reda på att jag hade högt blodsocker.

 • 2018-10-12Handels i media

  Kan arbetsgivaren neka tjänstledighet?

  Jag är tillsvidareanställd i en butik som har kollektivavtal med Handels. Jag har planer på en långresa över Asien. Har min arbetsgivare rätt att neka tjänstledighet?

 • 2018-10-12Handels i media

  Skurups populära spökparad går igen

  Härligt för barnen att få klä upp sig" SKURUP. Skurups handels årliga spökparad är omåttligt populär. Varje år traskar flera hundra små och stora spöken genom byn, upplysta av facklor i höstmörkret.

 • 2018-10-11Handels i media

  Kläder för frisörer blir en fråga för AD

  Ska frisörföretag kunna villkora bidrag för arbetskläder med att få sy på en logga? Den frågan träter nu Handels och Frisörföretagarna om i Arbetsdomstolen.

 • 2018-10-11Handels i media

  Frisören Mariette: "Jag fick skit när jag krävde arbetskläder"

  Vem ska egentligen betala när salongen vill sätta sin logotyp på dina arbetskläder? Enligt frisören Mariette Eriksson från Vimmerby blev hon utfryst och varnad när hon vände sig till facket med frågan.

 • 2018-10-11Handels i media

  A-kassorna får myndighetskritik - sitter på dubbla stolar

  Publicerat av Anders Carlsson Arbetslöshetskassan ska vara fristående från fack och andra organisationer. Så är dock inte alltid fallet, visar en rapport från Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen.

 • 2018-10-10Handels i media

  Facket stämmer matvarukedja för avtalsbrott

  Fackförbundet Handels stämmer matvarukedjan Willys på totalt 700 000 kronor.

 • 2018-10-10Handels i media

  "Allt svårare att kombinera jobb och familj"

  Som anställd har du en del rättigheter för att få ditt livspussel att gå ihop. Föräldraledighetslagen ger dig rätt att sänka din arbetstid och därmed möjligheten att anpassa ditt schema.

 • 2018-10-10Handels i media

  Lagar och regler som underlättar för föräldrar

  Diskrimineringslagen Är en bra början om du vill få din chef att lystra till. Enligt den ska arbetsgivare "arbeta med aktiva åtgärder för att arbetstagaren ska kunna förena förvärvsarbete med föräldraskap".

 • 2018-10-10Handels i media

  Willys stäms för försök stoppa fackligt aktiv

  Handels kräver Willys på 700 000 kronor och anklagar matkedjan för att ha trakasserat en anställd på grund av hennes fackliga engagemang.

Publicerad: 4 oktober 2011