Lokala ungdomskommittén

 Om Handels ungdomsverksamhet

Handels är ett förbund med många unga medlemmar. En tredjedel av våra yrkesaktiva medlemmar är under 30 år. Dessutom verkar vi i en bransch med många unga, hälften av alla anställda i våra branscher är under 30 år. Därför satsar Handels mycket på facklig ungdomsverksamhet. Vi är många unga aktiva i Handels som gör stor skillnad, kom med du också!

Ungdomsverksamheten i avdelning 18

Facklig skolinformation

Där vi under 2016 besökte 51 klasser och grupper med arbetslösa och totalt över 600 personer för att informera om fackliga rättigheter.

Driva viktiga frågor för unga arbetare

Unga arbetare har idag inte dom bästa förutsättningarna på arbetsmarknaden. Trygga jobb och rätten till heltid är en förutsättning och en nödvändighet för att unga ska kunna utvecklas i sina yrken och privatliv.

Mötesplatser

Kurser, möten, facebook och lunchrum. Vilka mötesplatser har vi idag och hur mycket använder vi dom för att diskutera hur vi kan förbättra vår vardag. Vi jobbar med att hitta nya och bättre mötesplatser för detta.

Rekrytera och aktivera fler unga medlemmar och förtroendevalda.

Hålla och skräddarsy kurser, föreläsningar, uppsökeribesök och fackliga introduktioner för att göra det lättare för unga att bli engagerade.

LO:s ungdomskurser

Där alla yrkesaktiva under 30 år inom LOs arbetsområden har rätt att utbilda sig fackligt tillsammans med kollegor från andra branscher.
Vill du veta mer om dessa ring Leila Fornstedt Bouzguenda på 010-450 83 40


Handels Lokala Ungdomskommitté består idag av
Josefin Sand (Martin & Servera)
Andreas Samuelsson (Coop Lagret)
Carl Henrik Hedqvist (Coop Lagret) 
Jens Kuivaniemi (Ica Maxi Erikslund)
Jessica Karlsson (IKEA)
Frida Johansson (Hallsta Hårcenter)


 Vi jobbar med att informera unga medlemmar och ickemedlemmar om vad Handels och facket är.
Ett sätt vi gör detta på är att vi värvar till LO's ungdomsutbildningar: Om facket och Om samhället.

Om du är intresserad av att anmäla dig till någon kurs, skicka då ett mail till Ung.18@handels.se med ditt namn, personnummer, telefonnummer, arbetsplats och adressen där du bor.  

 

Ungdomsaktiva i avdelning 18 Västerås uppdaterar denna sida.

Uppdaterad: 19 december 2016