Avdelning 20 Stockholm

Vill du påverka din egen och dina arbetskamraters arbetsplats? Vill du lära dig mer om dina rättigheter? Kika runt här på vår avdelningssida för mer information eller kontakta oss på avdelningen så hjälper vi till.

 • Coronaviruset - kurser, konferenser och Årsmötet

  Har du sökt kurser, konferenser under våren eller till avdelningens Årsmöte den 15/4? Läs här om vad som gäller med anledning av Coronaviruset.

 • Uppdatera dina uppgifter på mina sidor

  På Mina sidor kan du se om uppgifterna om dig stämmer. Annars kan du enkelt ändra dem där. Logga in med BankID eller med E-medborgarkonto. På Mina sidor hittar du också ditt kollektivavtal.

 • Kontakten - nytt nummer ute nu!

  Direktlänk till Klubb 800:s sida

 • Engagera dig i facket - för en hållbar handel

  Läs avdelningens ordförande Rasmus Tallen hela ledartext, publicerad senaste numret av medlemstidningen Avdelningsnytt.

 • Nominera till Handels

  Alla medlemmar har rätt att nominera (föreslå) personer till uppdrag inom Handels avdelning 20. Den som nomineras måste vara yrkesverksam inom Handels och förstås medlem. Den ni nominerar måste också vara tillfrågad och ha acceptera...

 • Nu synar Handels hur kemikalier i kläder påverkar anställda

  Det råder ingen tvekan om att kläder innehåller kemikalier. Konsumenter uppmanas  tvätta kläder före användning. Däremot saknas det tillräcklig forskning hur gifterna påverkar dem som hanterar kläder varje dag.

 • Kollektivavtal ger dig högre pension

  Har du jobbat hela ditt liv och går i pension vid 67 års ålder, så räknar man med den allmänna pensionen ger knappt 60 procent slutlönen. Men det finns en lösning för högre pension – se till att det finns kollektivavtal.

 • Så ökar du möjligheten att få schema som passar dig

  Hur vill du jobba nästa år? Avtalet för butiker ökar dina möjligheter att påverka ditt arbetsschema – om din arbetsplats har avtal med Handels. Före den 30 september kan du lämna in önskemål till din chef.

 • Snabbstegen - sista chansen!

  Ännu en chans att gå Handels Snabbstege - intensivutbildningen för förtroendevalda. Då det varit ett starkt tryck från förtroendevalda, sätter vi nu en extra Snabbstegsutbildning. På den här kursen läser alla sex steg i Handels...

 • "Stressigare på jobbet idag"

  Evy Eriksson, klubbordförande på City Gross i Kungens Kurva, vet vad hon pratar om. Hon var varit med i branschen i 45 år och fackligt aktiv i 30. Läs hennes berättelse om att vara anställd i butik förr och  nu!

Fler nyheter
Uppdaterad: 13 augusti 2019