Extra love & care i skönhetsbranschen

Handels Tomasz Friberg har bjudits in av Kicks på Gallerian i Stockholm för att prata om facket. – Vi vill fånga upp de anställdas utmaningar, säger han, och få veta vad vi tillsammans ska jobba för.

Timanställd, fast, leverantörsanställd eller frilans. I skönhetsbranschen har anställningarna många namn och de anställda kan ha olika villkor. Nu tar Handels i Stockholm grepp om en bransch som bara fortsätter att öka.

Medlemsvärvning. Det är uppsökeri på Kicks nya flagshipstore på Gallerian i Stockholm. Med skönhet i tre plan är butiken ett fint exempel på hur handeln kan erbjuda mer än rådgivning och försäljning. Här säljer man skönhetsupplevelser. Frisör, hudterapeut, nagelartister, makeup-artister – alla finns i samma butik. Och på nedersta planet kan kunderna hämta sina nätbeställningar.

Kicks är också ett bra exempel på hur företag och fack kan jobba tillsammans. Här finns avtal med Handels och facket är inbjudna till den nya butiken för att presentera sig för de anställda. Fyra möten är bokade så att alla anställda ska ha möjlighet att komma och lyssna.

– Vi har en fin dialog med Kicks, säger Tomasz Friberg. Det är precis så här vi vill att det ska fungera. Vi har först möte med personalen och efteråt går vi runt och pratar enskilt med de anställda.

Tomasz Friberg är verksamhetsassistent på Handels i Stockholm och jobbar just nu med ett skönhetsprojekt – ett projekt som riktar sig till arbetsplatser som jobbar med kosmetik. Avdelningen vill ta grepp om den växande branschen och få en klarare bild av de anställdas villkor.

– Vi vill fånga upp de anställdas utmaningar, säger Tomasz Friberg. Vad vill de att vi tillsammans ska jobb med?

Det blir alltmer uppenbart att branschen är kvinnodominerande, ung, hanterar kemikalier och att många känner stor lojalitet mot sin arbetsgivare. Kanske så stor att den hindrar de anställda att engagera sig fackligt?

– Många känner stolthet att jobba med ett visst märke och då drar man sig för att ifrågasätta och ställa krav. Vi vill öka den fackliga medvetenheten om avtalet.

 

Det är egentligen inte konfliktfyllt att hävda att avtalet ska gälla. Arbetsgivaren har redan accepterat de villkor som beskrivs i avtalet, men det är inte alltid de enskilda företagen har koll på reglerna. Man måste själv ha lite kunskap och mod. 

– De butiker som har avtal sköter sig, men problemet är att vissa varumärken saknar avtal, berättar Tomasz Friberg. Två anställda kan stå i diskarna bredvid varandra och den ena jobbar med avtal och den andra utan.

Det kan innebära att de jobbar med olika villkor. Kollektivavtalet är en garanti för rätt lön, OB-ersättning och pensionsinbetalningar med mera.

Just på Kicks ska det inte vara skillnad mellan anställda. Kicks kräver att leverantörerna ska ha motsvarande villkor som kollektivavtalet, men inte att de tecknar avtal.

 

I skönhetsbranschen nämns många anställningsformer, men i sak finns det bara fyra som är korrekta: Tillsvidare, allmän visstid, vikariat och provanställning. Alla anställda ska ha någon av dessa på sitt anställningskontrakt.

– Det finns inget som heter timanställd eller frilans, säger Emma Lindqvist, ombudsman på Handels i Stockholm.

– Skönhetsbranschen är speciell på så vis att många är leverantörsanställda och detta försöker vi få grepp om.

Oavsett om man är anställd av butiken eller leverantören ska Handels kollektivavtal gälla.

– Det är ofta inget problem med de stora företagen, men många små leverantörer med få anställda hänger inte riktigt med, säger Emma Lindqvist:

– Det är en ren hygienfaktor att teckna kollektivavtal.

 

– Vi lägger lite extra love, tender and care på skönhetsbranschen nu, säger Tomasz Friberg till några makeup artister på Kicks och frågar:

– Har ni många leverantörsanställda?

Han får ett nekande svar. Bara de som jobbar med ett varumärke är anställda av leverantören.

– Jag är frilans på femtio procent, säger den anställde och berättar att hon snart ska börja plugga igen.

Samtidigt söker en annan anställd upp Handels uppsökare:

– Jag vill gärna bli medlem! Men vad är egentligen syftet med facket?

– Man är med och stärker sina egna arbetsvillkor, svarar Emma Amén, verksamhetsassistent på Handels avdelning 20, och fortsätter:

– Det är medlemmarna som gör kollektivavtalet och avtalet är era villkor. Det är lätt att ta för givet, men det ska vi inte göra. Vi måste hålla ihop för att få behålla det.

 Efter ett par timmar har sex anställda blivit medlemmar i Handels och en anställd blir skyddsombud. Det fackliga medvetandet gryr.

 

Publicerad i Avdelningsnytt nr 1 2019.

Läs fler nyheter från Handels avd 20 Stockholm.

 

 

Uppdaterad: 28 mars 2019