Rapporter

Handels producerar rapporter kring frågor som rör vår bransch. Här finns de publicerade efter årtal.

2018

 • Handels om allmän visstid.pdf

  Att inte veta när eller hur mycket man ska jobba varje månad är en stor otrygghet och gör det svårt att planera såväl fritid som ekonomi. Hela 88 procent av Handels medlemmar vill att det ska bli svårare för företag att visstidsanställa. Det gäller oavsett vilket parti medlemmen sympatiserar med.

  pdf 2,65 MB
 • Kortversion - Handels rapport om digitalisering.pdf pdf 41 kB
 • Handels om digitalisering.pdf

  Just nu påverkas handeln starkt av datorisering och digitalisering. Detta märks främst i arbetsuppgifternas innehåll, men har inte till följd att själva jobben försvinner. Prognosen i rapporten är tvärtom att antalet jobb i handeln kommer att öka med 81.000 under perioden 2015 till 2030. Men hög personalomsättning och dålig kompetensutveckling är problem som måste lösas om branschen ska utvecklas positivt.

  pdf 240 kB
 • Handels om privata vinster i välfärden.pdf

  Skola, vård och omsorg är viktiga delar i samhället och en förutsättning för att alla delar i livet ska fungera, även arbetslivet. Det är självklart att betala skatt för detta. Men våra skattepengar ska inte gå till vinster för privata företag istället, anser Handels medlemmar.

  pdf 1,88 MB
 • Handels om fri tandvård.pdf

  Fler än nio av tio Handelsmedlemmar tycker att tandvård ska behandlas som sjukvård och ingå i högkostnadsskyddet. Det är självklart i ett jämlikt samhälle att alla får den vård de behöver, utan att tvingas avstå på grund av kostnaden.

  pdf 2,56 MB
 • Handels om hyvling av arbetstider och löneinkomster.pdf

  När Arbetsdomstolen gav arbetsgivarna rätt att hyvla timmar och inkomster försvann tryggheten för alla. Kravet att stärka LAS mot hyvling är mycket starkt bland Handels medlemmar – oavsett vilket parti man sympatiserar med.

  pdf 2,95 MB
 • Handels om bemanning i partihandeln.pdf

  Bemanningsföretag ska inte vara en permanent del av verksamheten, anser Handels medlemmar. Bemanningsanställda råkar oftare ut för olyckor, pressas hårdare och trivs sämre på jobbet.

  pdf 1,96 MB
 • Eko-brott i handeln kortversion.pdf pdf 167 kB
 • Handels om ekobrottlighet i handeln 2018.pdf

  Närmare tio miljarder kronor i handeln undanhålls beskattning. Denna rapport är en första kartläggning av hur ekonomisk brottslighet i handeln ser ut och vilka vägar man kan gå för att motverka och minska brottsligheten.

  pdf 725 kB

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010