Arbetsmiljö

01 februari 2017

Handelns bästa arbetsplats 2016

Folksams telefonrådgivning har utsetts till handelns bästa arbetsplats 2016. Priset delades ut av fackförbundet Handels förbundsordförande Susanna Gideonsson.

 Folksams telefonrådgivning, Sundsvall/Kramfors

"Denna arbetsgivare är en mycket värdig vinnare".

"Denna arbetsgivare kan visa andra arbetsgivare hur man på absolut bästa sätt tar hand om personalen".

Så lyder några av de omdömen som ledde till att Folksams telefonrådgivning i Sundsvall/Kramfors utsågs till vinnaren av Handels pris "Handelns bästa arbetsplats".

Totalt kom det in 10 nomineringar som berörde alltifrån lager till dagligvaruhandel och arbetsplaster för tjänstemän som organiseras av Handels. Handels ordförande Susanna Gideonsson menar att det finns flera skäl till att just Folksam vann priset.

– Det här är en arbetsplats där man tar hand om sina anställda. Arbetsgivarna uppmanar de anställda att gå med i facket samtidigt som man jobbar hårt med frågor kring arbetstider och företagshälsovård. Det är bara några anledningar till att Folksam har fått det här priset.

Enligt Ronny Nilsson vice ordförande i fackklubben på Folksam känns det betydelsefullt att vinna ett sådant här pris.

– Det betyder jättemycket både för klubben och arbetsgivaren. Jag tror att andra arbetsgivare kan lära sig att har man personal som mår bra är det en investering för företaget eftersom det leder till både bra resultat och en lägre kostnad.