Två kvinnliga lagerarbetare inspekterar varor på hyllorna.

Medlemskapet

Engagera dig

Vill du förändra på jobbet? Som medlem har du chansen att påverka. 

Gör skillnad

Det är du och dina kollegor som vet mest om vad som behöver förändras på er arbetsplats. Genom fackligt engagemang kan ni föra fram era åsikter och förbättra era villkor. Handels finns alltid där för att ge er råd och stöd. Om du vill bli aktiv i facket finns det flera möjligheter. En bra början är att titta på vår intro-kurs ”Välkommen till Handels” som bara tar 15 minuter.

 

Förändra tillsammans! 

Finns det en fackklubb på din arbetsplats? Bra, på fackmöten kan du lätt prata med kollegor om hur ni har det och vad ni skulle vilja ändra på. Du kan också väljas in i klubbstyrelsen och ta ett större ansvar. 

 

Få kunskap och kontakter

Om du inte vet hur allt fungerar från början finns det flera kurser att gå och du och resten av styrelsen kan alltid få stöd av avdelningen ni tillhör. Genom våra kurser kan du lära dig mer om din bransch och utbyta erfarenheter med medlemmar som jobbar på andra arbetsplatser. Logga in på Mina sidor för att se vilka kurser som är på gång.

Illustration av påverka på jobbet tillsammans.
Så kan du påverka
På Mina Sidor kan du läsa om hur du startar en Handelsklubb på ditt jobb, om det inte finns någon nu. Men även utan klubb går det att lyfta och driva frågor om arbetsmiljö och villkor. Dina kollegor kan nämligen utse dig till fackligt ombud eller skyddsombud. Mer information om dessa intressanta och viktiga uppdrag hittar du också på Mina sidor.
Gå till Mina sidor
Illustration av Handels kurser.
Nyfiken på facket?
Vill du veta mer om vad facket är och om dina rättigheter? Spana in vår digitala snabbkurs!
Starta snabbkursen