Bild av kvinnlig student med kurslitteratur.

Medlemskapet

Spännande kurser

När du känner till dina rättigheter och skyldigheter i arbetslivet blir du tryggare. Skaffa kunskap genom Handels kostnadsfria kurser.

Skaffa kunskapen du behöver för att påverka

Vill du lära dig mer om dina rättigheter på jobbet och hur du kan göra skillnad? Handels kurser för medlemmar ger dig kunskapen och inspirationen du behöver! Det är också bra tillfällen att prata med medlemmar som jobbar på andra arbetsplatser om hur saker fungerar där, och samtidigt lära dig mer om Handels. 

Kurserna är gratis och du har rätt att få ledigt för att gå dem på arbetstid. Du får även ett stipendium från Handels så att du inte förlorar något ekonomiskt på att delta.

Glada tjejer går en kurs tillsammans

Vilken kurs ska jag välja?

En bra start är kursen Facklig introduktion, som brukar hållas som en halv- eller heldag. En ombudsman kan också komma till din arbetsplats och hålla kursen för dig och dina kollegor. 

Sedan kan du gå någon – eller flera – av dessa kurser, beroende på vad du själv är intresserad av: 

  • Medlem i facket, där du får lära dig om hur facket fungerar, regler och rättigheter och hur du själv kan påverka. Denna kurs ordnar Handels tillsammans med andra LO-förbund.
  • Om facket är en kurs för dig upp till 30 år som är eller funderar på att bli medlem. Här får du lära dig mer om facket och hur du kan påverka på din arbetsplats. Den här kursen går du tillsammans med andra unga från många olika branscher.
  • Min arbetsmiljö, där du får lära dig om vem som ansvarar för arbetsmiljön på din arbetsplats, vilka lagar och regler som finns och vad du kan göra för att påverka din arbetsmiljö.
  • Facklig feminism, där du får lära dig om maktstrukturer och hur du genom facket kan driva feministiska och antirasistiska frågor. 

Vi har även kurser för dig som vill fördjupa dig i samhällsfrågor eller lära dig mer om villkoren i just ditt kollektivavtal.

Kurserna hålls av Handels avdelningar runt om i landet och pågår i två eller tre dagar. På Mina sidor kan du se vilka tillfällen som är planerade nära dig den närmaste tiden. 

Illustration av Handels kurser.

Medlemskapet

Facket på 15 minuter
I vår introduktionskurs går vi igenom hur facket arbetar för att du och alla andra som jobbar ska ha bra lön och villkor. Titta på kursen när det passar dig.
Gå kursen
Illustration av påverka på jobbet tillsammans.

Medlemskapet

Nästa steg
Är du intresserad av en mer aktiv roll? I Handels, till exempel vara arbetsplatsombud eller sitta i styrelsen för fackklubben på ditt jobb? Då finns det flera kurser att gå för att bli mer trygg i sitt uppdrag, bland annat om kollektivavtal och hur löneförhandling går till.
Till engagera dig

Aktuella kurser

Logga in för att se vilka kurser du kan anmäla dig till just nu.