Arbetsmiljö

09 november 2022

Handelns bästa arbetsplats 2022

Teamkänslan är på topp och alla hjälper till att förbättra arbetsmiljö och effektivitet på jobbet. Så ser det ut på Handelns bästa arbetsplats 2022, Martin & Servera AB i Västberga, Stockholm.
Illustration för Handelns bästa arbetsplats 2022.

Martin & Servera, Västberga

- Det är roligt att komma till en arbetsplats som gör alla rätt, både när det gäller facklig samverkan och arbetsmiljö, säger Handels ordförande Linda Palmetzhofer, som delade ut priset på plats i Västberga i går.

Martin & Servera i Västberga är ett lager som levererar varor till restauranger. Arbetsplatsen har cirka 30 anställda, både lagerarbetare och chaufförer. Klubben har skrivit nomineringen till utmärkelsen Handelns bästa arbetsplats och berättar bland annat att arbetsplatsen länge har jobbat med mångfaldsfrågor: "Vi har satsat på att få in fler kvinnor, människor i olika åldrar och livssituationer och med olika etniska bakgrund. Det har berikat arbetsplatsen med erfarenhet, kompetens och engagemang."

- På min arbetsplats är det lagspel som gäller, vi ställer upp för varandra och för verksamheten, säger fackklubbens ordförande Jordin Williams.
Det fackliga engagemanget och samverkan med arbetsgivaren när det gäller att lösa eventuella problem som uppstår är gott och personalen involveras i förbättringsarbetet både vad gäller arbetsmiljö och effektivitet. En sak som gett en stark känsla av stolthet är till exempel att företaget varit först ut att investera i eldrivna lastbilar.


Motiveringen lyder:

"En arbetsplats där teamkänslan är i topp och där anställda är delaktiga i att förbättra arbetsmiljön och effektiviteten. Den goda dialogen mellan fack och arbetsgivare skapar lösningar som gynnar både anställda och företaget. Mångfald och klimatarbete präglar arbetsplatsen, där anställda är glada när de kommer till jobbet och mår lika bra när de går hem. Martin & Servera i Västberga är en värdig vinnare av Handelns bästa arbetsplats 2022."

Martin & Servera i Västberga

Handelns bästa arbetsplats 2022 - 2 minuter

Hedersomnämnanden

Utöver vinnaren beslöt Handels förbundsstyrelse, som är jury, att ge två hedersomnämnanden.

Till Stora Coop i Lund med motiveringen:
"God stämning, gott fackligt arbete med mycket engagemang och en bra samverkan med arbetsgivaren. På Stora Coop i Lund får anställda större deltidsanställningar och arbetsgivaren försöker ge fler timmar till de som vill. Arbetsplatsen får därför ett hedersomnämnande i Handelns bästa arbetsplats 2022."

Till IF Metall Bergslagen avdelning 13, Fagersta med motiveringen:
"Ett sammansvetsat gäng med högt i tak och humor, som ställer upp och hjälper varandra. En öppen dialog mellan klubb och arbetsgivare löser problemen och gör att samarbetet flyter på. Arbetsmiljön är i fokus hos IF Metalls avdelning 13, som får ett hedersomnämnande i Handelns bästa arbetsplats 2022."