Anställningsvillkor

23 november 2023

Stora Coop i Växjö är bästa arbetsplatsen i handeln

Varje år utser Handels den bästa arbetsplatsen att jobba på inom våra branscher. I år går priset till Stora Coop Norremark i Växjö, där ett starkt fackligt engagemang har givit de anställda fler timmar på kontraktet och en lön att leva på.

Fackklubben på butiken har nyligen förhandlat med arbetsgivaren och sett till att alla anställda som vill har fått fler timmar på sina kontrakt.

“Man ska kunna leva på sin lön när man jobbar i handeln. Här har vi en klubb som verkligen visat hur man genom facklig samverkan kan få till fler timmar på kontraktet så att fler kan göra just det”, säger Linda Palmetzhofer, förbundsordförande för Handels.

Handels förbundsstyrelse har utsett pristagaren och i motiveringen står bland annat: ”Ett glatt och härligt gäng som ställer upp för varandra. /…/ Klubben är inte rädd för att ställa krav på arbetsgivaren, samtidigt som det finns en god dialog och samverkan.”

Stora Coop Norremark i Växjö har knappt 40 anställda och nästan alla är medlemmar i Handels. I sin nominering berättar fackklubbens ordförande Aida Bermani om arbetsmiljön och relationen mellan kollegorna: ”Det är god stämning och högt till tak mellan oss kollegor som alltid ställer upp för varandra.”