Avtalsrörelsen

16 juni 2023

Handels stöttar Kommunal

Fackförbundet Kommunal har varslat om strejk för att arbetsgivarorganisationen Gröna arbetsgivare inte vill höja lägstalönerna och göra en extra satsning på de lägst avlönade. Handels förbereder nu sympatiåtgärder.
En parkarbetare som tittar in i kameran
”Alla ska kunna leva på sin lön. Därför backar Handels Kommunals medlemmar inom grön sektor. Våra gemensamma krav i LO:s samordning ruckar vi inte på, det är en principfråga”, säger Linda Palmetzhofer, förbundsordförande för Handelsanställdas förbund.

Förhandlingarna mellan fackförbundet Kommunal och arbetsgivarorganisationen Gröna arbetsgivare har strandat. Kommunal har därför varslat om strejk på avtalsområdena för trädgårdsodling och golfbanor. Strejken bryter ut den 20 juni klockan 14.00.

Handels förbereder nu sympatiåtgärder för att stötta Kommunal så att deras medlemmar också får löneökningar i enlighet med LO-samordningen.

“Alla arbetsgivare ska veta att alla vi som ingår i LO-samordningen gemensamt står upp för våra krav. Nu förbereder vi sympatiåtgärder för att stötta våra vänner inom Kommunal”, säger Martin Nyberg, avtalssekreterare Handels.