Anställningsvillkor

10 maj 2023

”Anställda på Intimissimi är välkomna att gå med i Handels”

Anställda på underklädesföretaget Intimissimi larmar om usla villkor, låga löner och mobbning i Aftonbladets program ”200 sekunder”. Intimissimi saknar kollektivavtal. "De anställda är varmt välkomna att ansluta sig till Handels," säger Handels avtalssekreterare Martin Nyberg i en kommentar.
- Om vi har många medlemmar på en arbetsplats har vi möjlighet att sätta press på arbetsgivaren att teckna kollektivavtal, säger Martin Nyberg, Handels avtalssekreterare, i en kommentar i Aftonbladet.
13 anställda på Intimissimi vittnar för Aftonbladet om hur de har utnyttjats. De berättar om låga löner, enorm press och mobbning från cheferna.
– Det är den vidrigaste arbetsplatsen jag varit på, säger en av dem.

"Drabbar de anställda"

Handels avtalssekreterare Martin Nyberg uttalar sig för Aftonbladet om vittnesmålen och säger att förhållandena låter oacceptabla:
– Jag är förvånad att man tror att man kan hålla på så här i Sverige, betala löner under kollektivavtal och skylla på de anställda när företaget inte går så bra som man vill. Jag tycker inte att det är rimligt att företag kan komma hit och strunta i att teckna kollektivavtal. Det drabbar de anställda och snedvrider konkurrensen, säger han till Aftonbladet.
– För mig låter det också som att man bryter mot arbetsmiljölagen. Man får inte bete sig hur som helst mot sina anställda, de ska inte behöva må dåligt på jobbet.