Anställningsvillkor

20 november 2023

Handels tecknar kollektivavtal med Wolt Market

Anställda på Wolt Market får högre timlön och bättre villkor tack vare att Handels nu har tecknat kollektivavtal med företaget. Wolt Market driver virtuella butiker, där kunder kan beställa hem bland annat matvaror via bud.

“Detta är inte bara positivt för de anställda som får bättre villkor, utan är även ett styrkebesked för den svenska modellen. Detta visar hur mycket både arbetsgivare och arbetstagare har att vinna på kollektivavtal. Vi har haft en god dialog med förtaget i förhandlingarna och ser nu fram emot att fortsätta samverkan med det nya kollektivavtalet som grund”, säger Linda Palmetzhofer, som är Handels förbundsordförande.

Avtalet, som träder i kraft den 1 december, gäller de anställda i de virtuella butikerna. Avtalet kommer bland annat att höja de anställdas timlön, ge en högre timersättning för arbete på helgdagar, höja pensionsnivån och ge ett mer omfattande försäkringsskydd.  

Wolt Market öppnade sin verksamhet i Sverige i april förra året i Solna. Sedan dess har de öppnat på ytterligare tre platser och finns idag representerat i Stockholm och Örebro. Bolaget har idag ca 60 anställda.  

För Wolt Market är detta ett viktigt steg i bolagets utveckling i Sverige, säger Joachim Schwartzbach, VD för Wolt Market:

“Jag ser detta som någonting mycket positivt för de som jobbar i butikerna. Det kommer skapa en bättre förutsägbarhet, trygghet och struktur. Dialogen med Handels har varit mycket positiv sedan vi inledde förhandlingarna och det känns bra att vi är i hamn med detta nu.”