Kontakta oss

Här kan du se vanliga frågor & svar angående medlemskapet. Ring Handels Direkt om du har frågor kring ditt medlemskap, jobbet och arbetslivet. Du når oss på 0771-666 444.

Öppettider för Handels Direkt i juli & augusti

Knappval 1: Medlemsservice kl. 9.00-12.00
Knappval 2: A-kassan kl. 9.00-14.00
Knappval 3: Facklig rådgivning kl. 9.00-15.00
Knappval 4: Växel kl. 9.00-15.00

Chatt medlemsservice kl. 9.00-12.00
Chatt facklig rådgivning kl. 9.00-16.00 måndag - torsdag och 9.00-15.00 på fredagar.

Chatta med Handels Direkt!

Du som är medlem i Handelsanställdas förbund kan chatta med Handels Direkt när du har frågor om ditt medlemskap, försäkringar eller vad som gäller i lag och kollektivavtal. Du startar en chatt genom att logga in på Mina sidor. 

Läs mer om chattfunktionen här.

Kontakta a-kassan

Vill du komma i kontakt med din handläggare på A-kassan för frågor i ditt ärende kan du logga in på a-kassans e-tjänst Mina sidor och skriva din fråga där.

För att kontakta oss och ställa frågor via mejlformulär, se nedan under Privatperson och Arbetsgivare eller myndighet.

OBS: För närvarande har vi tekniska problem med mejlformulären. Det kan därför ta något längre tid än vanligt att få svar.

Viktigt med rätt mejladress!

På grund av nya lagen om personuppgifter (GDPR) är det viktigt att den mejladress du vill ha svar till är samma som den du tidigare registrerat hos Handels. Gå därför in och kolla att du har rätt mejladress på Mina sidor innan du börjar ställa dina frågor.

Behandling av personuppgifter

När du kommunicerar med oss behandlar vi dina personuppgifter, tänk därför på att inte lämna ut mer uppgifter än nödvändigt. Information om hur Handels behandlar dina personuppgifter hittar du här. 

Jag vill byta förbund eller avsluta mitt medlemskap

Innan du går ur Handelsanställdas förbund vill vi berätta vad det innebär att avsluta medlemskapet. Det handlar om dina försäkringar, ditt skydd vid arbetslöshet, dina övriga förmåner och möjligheten att få stöd och hjälp från oss. 

Ring oss på Handels Direkt 0771 666 444, knappval 1, så hjälper vi dig!  Det går även bra att chatta med oss via Mina sidor. Öppettider för medlemsservice hittar du här. 

Uppsägning av medlemskapet måste ske skriftligt, på en blankett som vi skickar till dig när du ringer eller chattar. Utträde kan beviljas tidigast den sista i den månad som ansökan om utträde har kommit tillbaka till oss.

Om du vill gå ur a-kassan, läs mer här. 

Publicerad: 1 juli 2019