Kurser och stipendier

Kurser är en viktig del av den fackliga verksamheten, du får en bred grund att stå på i det fackliga arbetet. Vi ger dig verktyg som du kan använda för att påverka på din arbetsplats.

Viktig information om kursverksamheten:

  • Vi ser över vår kursverksamhet under våren för att minska risken för spridning av corona. Det gör att många kurstillfällen nu flyttas fram.
  • Du som är anmäld till en kurs under våren kommer kontaktas direkt om den blir inställd och vi kommer hjälpa dig att hitta ett annat kurstillfälle under hösten.
  • Om du sökt ledigt för en medlemskurs som blivit inställd har du rätt att gå tillbaka i tjänst på din arbetsplats direkt. Du har sökt din ledighet med stöd av Studieledighetslagen och § 10 i lagen ger dig rätt att avbryta ledigheten vid behov med omedelbar verkan. Om du har frågor om studieledighet så är du välkommen att kontakta Handels Direkt.
  • Har du förtroendeuppdrag i Handels och har sökt ledigt för att gå en kurs som nu är inställd ska du genast kontakta din arbetsgivare för att kunna återgå i tjänst. Om du har frågor så är du välkommen att kontakta Handels Direkt.

Bra tillfälle att gå en facklig nätutbildning!

Eftersom många kurser har skjutits fram är det ett bra tillfälle att gå en facklig nätutbildning. Läs mer om LO:s fackliga nätutbildningar här!

Här finns vi!

Här hittar du till din avdelning, vi finns på 19 platser ute i landet!

Våra avdelningar
Uppdaterad: 19 mars 2020