Debatt: "Inga genvägar för att klara framtidens personalförsörjning"

Bättre utbildningar och fler vägar in i handelsbranschens olika yrken är viktigt. Men det räcker inte för att tillgodose personalförsörjningen i framtiden, konstaterar Handels ordförande Susanna Gideonsson och chefsekonom Stefan Carlén i en debattartikel i tidningen Market.

Konjunkturinstitutets barometer, som släpptes nyligen, visar att det är svårt för Handelsföretagen att rekrytera och behålla kompetent personal. Sättet att lösa det är delvis genom att skapa bättre utbildningar och fler olika vägar in i branschens olika yrken. Men det största problemet gäller arbetsvillkoren, konstaterar Handels ordförande Susanna Gideonsson och chefsekonom Stefan Carlén i debattartikeln.

Tillsvidareanställningar på heltid är attraktivt. Men i handeln gäller tyvärr i allt för stor omfattning visstidsanställning på deltid, slimmad bemanning och oro för att få arbetstiden hyvlad från den ena dagen. Branschen har allt att vinna på att bryta utvecklingen genom att erbjuda fler heltider och tryggare anställningsvillkor, argumenterar skribenterna i debattartikeln.

Läs debattartikeln i tidningen Market

Läs Handels Läget i handeln, Handels utredares bearbetning av Konjunkturinstitutets barometer

Uppdaterad: 7 februari 2018