Peter Hultqvist i handslag mot hyvling

Peter Hultqvist, ordförande i S partidistrikt i Dalarna, Sara Fernlund, vice ordförande i Handels avdelning i Borlänge och Thomas Djupenström, handlare på Ica Mathyttan i Långshyttan.

Nu har Handels och Socialdemokraterna i Dalarna lovat varandra att driva frågan om att stoppa hyvling. 

Försvarsminister Peter Hultqvist, S, även ordförande i S-distriktet i Dalarna, skakade hand med Sara Fernlund från avdelningen i Dalarnas styrelse, under en träff på Ica Mathyttan i Långshyttan idag, den 2 maj. 

Handels och Socialdemokraterna i Dalarna är överens om att: ”I riksdag och regering driva frågan om behovet av en omgående förändring av LAS för att förhindra arbetsgivare från att öka tryggheten för anställda genom hyvling.” som de skriver i ett gemensamt uttalande. Även handlaren Thomas Djupenström på Ica Mathyttan i Långshyttan skrev under på detta.  

Under Socialdemokraternas partikongress för ett år sedan beslöt partiet att ha målet att stoppa hyvling. Sedan dess har regeringen tillsatt en utredning för att se över hur man kan förbättra osäkra villkor på arbetsmarknaden, bland annat vad gäller hyvling och stärkt anställningstrygghet för sms-anställda. (länk) Utredningen ska vara klar i januari 2019.

Läs vad Handels tycker om hyvling.

Läs mer om regeringens utredning om arbetstidsfrågor.

Uppdaterad: 2 maj 2018