Rekordmånga gick med i HandelsÖver 700 personer gick med i Handels under förbundets kampanjvecka 3-9 februari - en rekordstor uppslutning.

Under veckan gick Handels förtroendevalda och anställda ut på arbetsplatser och berättade om de viktiga frågorna i avtalsförhandlingarna och om arbetsgivarnas krav på bland annat sämre löner och ersättningar

Kraven från arbetsgivarna väckte starka reaktioner och många som inte var medlemmar i Handels valde att gå med.

Att fler blir medlemmar ökar fackets styrka i de pågående förhandlingarna, säger Linda Palmetzhofer, förste vice ordförande i Handels: För oss som sitter vid förhandlingsbordet är det otroligt skönt att känna den här styrkan. Vi vet ju om att det är de många medlemmar och vår starka organisation som gör det möjligt att flytta fram positionerna.

Alla medlemmar i Handels kan göra en insats för att facket ska bli ännu starkare, påpekar Tommy Manninen, som jobbar med medlemsutveckling på Handels:

Det är så enkelt som att ställa frågan om ett fackligt medlemskap. Om bara alla medlemmar ställer frågan till jobbarkompisar ute på arbetsplatserna, så kommer vi absolut att öka vår organisationsgrad.

Totalt fick över 5.600 arbetsplatser besök under kampanjveckan och Handels representanter pratade med över 11.500 anställda, både medlemmar och icke-medlemmar.

Uppdaterad: 14 februari 2020